Verbeteren is een continu proces en geen eenmalige opkuisactie. Voor al wie genoeg heeft van brandjes blussen en bereid is om de bedrijfsprocessen in vraag te stellen met de eindklant voor ogen, is er Lean Office. Dit geldt zowel voor bedrijven die na de digitalisatie van bedrijfsprocessen een volgende stap willen nemen, als voor diegenen die voor een eerste keer kennismaken met Lean.

 

Wat is Lean?

Lean is een methode om inefficiëntie en verspilling op te sporen en te elimineren. Met Lean Office, focussen we in de eerste plaats op de administratieve processen, want ook daar worden dagelijks middelen, tijd en geld verspild. Denk maar aan wachttijden, de hoeveelheid papier in omloop, het ontbreken van en zoeken naar juiste informatie, de weg die een e-mail aflegt om tot bij de juiste contactpersoon te komen, enz. . Dit leidt tot onvrede, frustratie en een lagere productiviteit bij medewerkers en kan zelfs een impact hebben op de tevredenheid van uw klanten.

 

Pijnpunten blootleggen én aanpakken

Wij helpen u om op een kritische manier te leren kijken naar administratieve processen en de verschillende vormen van verspilling te herkennen. Samen met u brengen we de processen in kaart en bedenken we oplossingen op maat van uw bedrijf. Het resultaat zijn efficiënte, stabiele, afgeslankte bedrijfsprocessen, die de productiviteit binnen uw onderneming verhogen.

 

Betrokken medewerkers zijn de sleutel tot succes.

Medewerkers op de vloer weten als geen ander wat werkt en waar het knelt. Hun input is van bij de start noodzakelijk om de grootste knelpunten te kunnen identificeren. Daarnaast is het engagement van medewerkers een must om verandering en continue verbetering te doen slagen op de lange termijn.
Omdat we weten dat verandering heel wat van een onderneming vergt, ondersteunen we u tijdens dit proces. Wij bieden onze expertise aan in de vorm van consultancy op maat, maar evengoed kan je bij ons terecht voor workshops. Tijdens deze workshops maken deelnemers op praktische wijze kennis met Lean thinking en de continu-verbeteren-cultuur. Dit kan gaan van basiscursussen, tot het trainen van enkele experts die binnen de onderneming een voortrekkersrol zullen spelen, alles op maat volgens de noden en behoeften van de onderneming.

Wilt u meer weten, neem dan gerust contact op met ons.

Contact